Mannengathering met Felix van der Wissel en Ray Klaassen

Met mannen op pad in Andalusië van 8 – 14 februari 2023

Wellicht ken je het gevoel dat je merkt dat je wat vastloopt in jezelf en daardoor ook wrijving ervaart in je omgeving. Als man, die er voor je gezin op partner wel lijkt te zijn, maar niet oprecht aanwezig is. Vanuit aangeleerde overtuigingen, heb jij je weg gekozen, misschien wel om te voldoen aan vermeende verwachtingen van ouders. Diep van binnen schuurt het. Je kan niet goed uitleggen wat het is maar er is iets dat gezien of gehoord wil worden.

Loop dan met ons mee. In de veilige bedding van de groep mannen waarvan jij deze week een belangrijke schakel vormt, ook voor de ander. Allen op zoek naar ons innerlijke kompas. Samen zijn we elkaars spiegels omdat innerlijke kompas weer te ijken.

…We gaan een aantal mooie wandelingen maken. Iedere wandeling brengt je dichter bij  jezelf en dichter bij het einddoel: een 6-daagse retraite in Andalusië, waarin jij je oude patronen mag loslaten en mag bedanken voor wat ze jouw hebben gegeven. Samen met de andere mannen van je tribe, loop jij jouw pad, waar jouw innerlijke stem zo naar heeft verlangd, maar waaraan jij, om allerlei uit een lopende redenen, nooit aan toe mocht geven.

Op dit 6-daagse pad van de ziel zullen Ray en ik je samen begeleiden. Iedere dag starten we met lichaamswerk en het zetten van je intentie voor de dag.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een workshop of voor een stevige wandeling in de omgeving. Voor de wandeling heb je een zelf meegebrachte wandelrugzak nodig waarin jij je eigen water en het lunchpakket draagt voor die dag. Daarnaast zijn wandelschoenen wel aan te raden. Tevens is het handig niet geheel onvoorbereid mee te gaan en is het goed om al wat gewandeld te hebben voordat je aan deze retraite deelneemt. De wandelingen duren rond de 3 uur. 

Er zijn in het gebied van Pura Vida wel 140 verschillende wandelingen beschreven. We lopen steeds een andere wandeling in misschien wel het mooiste wandelgebied van Europa. De wandelingen lopen door de prachtige landschappen. Langs bergen, dorpen en beekjes waar we genieten van de natuur en het water. Tijdens de wandelingen, die deels in stilte gelopen worden, nemen we ook de tijd om elkaar te zien en te voelen in een veilige setting waardoor een ieder dichter bij zijn kwetsbaarheid kan komen.

Na de wandeling komen we weer terug naar Finca Pura Vida. De plek zelf kent zelf zoveel magie en stilte dat zij voor een ieder de juiste manier vindt om de opgedane indrukken en processen te laten integreren. Op deze krachtplek, met een heerlijk zwembad, mag je je langzaam voorbereiden op de terugreis naar jouw dagelijkse wereld. We sluiten elke dag af met een sharing waarin je vanuit je gevoel mag zeggen wat deze dag jou gebracht heeft, waarna we met z’n allen gaan genieten van wat de kok heeft bereid.

Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid! Er wordt heerlijk voor je gekookt en gegeten aan de gezellige lange tafel. En laten we het speelse jongetje in ons zelf niet vergeten, die hunkert naar lol en spelen. Lekker ravotten in het zwembad, heerlijk bomen onder de sterrenhemel of het terrein verkennen en genieten op een heuvel van de magische zonsondergang.

Na deze week is het voor jou duidelijk welke weg jij te lopen hebt. Niet geleid door je hoofd maar door te vertrouwen op je hart en onderbuik. De weg naar jezelf, jouw zielenpad, neem je met je mee. Het is een nieuwe weg waarin je mag vertrouwen op wie jij bent, niet op wat je doet.

 

Vastgelopen?
Wij lopen vast met je mee!

We zien je graag!
Vul hieronder het formulier in om je boeking concreet te maken of bel eerst voor meer informatie:

06-41770830 – of mail naar info@rayklaassen.nl

Liefs, Tribu del Alma

Felix en Ray

Het doel is om jou uit je hoofd te krijgen en toe te laten wat je diep van binnen voelt.

In een veilige omgeving zul je ervaren dat jij niet de enige bent die problemen heeft om naar zijn innerlijke stem te luisteren.

 • 08.00 – 08.30 uur: Meditatie/lichaamswerk
 • 08.30 – 10.00 uur: Ontbijt
 • 10.00 – 14.00 uur: Wandeling & lunch
 • 14.00 – 17.00 uur: Me time
 • 17.00 – 18.00 uur: Sharing
 • 18.30 – 20.00 uur: Voorbereiden eten
 • 20.00 – 22.30 uur: Diner 

Aanmelden

 • Kosten: EUR 1595,- p.p.
 • Max. 8 deelnemers
 • 8 -14 februari
 • Vroegboekkorting t/m 13 januari: 100 euro
 • Aanmelden tot 01-02-2023
Naam(Vereist)
Adres
Toestemming(Vereist)
Verzekering(Vereist)