Meet the tribe

Ray Klaassen

Ray Klaassen 

Het blijft altijd een beetje ingewikkeld om in een notendop uit te leggen wie je bent. Ik probeer er geen elevator pitch van te maken want die resoneert voor mij helemaal niet meer. Wie je bent is wie je op dat moment aantreft met alles wat je aan ervaringen met je meedraagt. Als ik dat nu eens heel eenvoudig uitleg voel ik me helemaal Ray zoals ik vroeger was toen het leven me nog niet probeerde te vangen. De meest pure Ray! En nu voelt het meer als puree 😉 Nee zonder gekheid. Soms is het dan ook weer afpellen. In ieder geval ben ik een gevoelig mens die open staat voor ontwikkeling. Ook voor verandering, alhoewel ik dat ook weer niet te vaak wil. Ben ook wel een gewoontedier maar het leven zit vol verrassingen en moois om het avontuur niet aan te gaan. Het mag heel dynamisch zijn. Mijn rustige aard zorgt er voor dat ik een goed luisterend oor kan zijn voor mensen. In de afgelopen dertig jaar heb ik vele podia mogen betreden van huiskamer tot het grootste podium zoals The Voice of Holland. Als artiest/songwriter heb ik naast mijn jongensdroom altijd de missie gevoeld om mensen dichter bij henzelf te brengen. Later belande ik in de ochtendshow van Jeroen van Inkel waar ik op maat nummers schreef en zong, live op radio. Toen ik eenmaal afscheid nam van radio koos ik volledig voor de muziek. Mijn vader vertelde mij op zijn sterfbed mijn hart te volgen. Het bleek mijn vrijbriefje waar ik hem en mezelf tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor ben.

De C-crisis bracht nieuwe groei met zich mee doordat het mij zo raakte hoeveel afstand er tussen mensen ontstond. Gelukkig werd de band met mijn gitaar nog sterker en kwam ik in aktie bij de mensen thuis. Ik voelde me een soort Robin Hood, de zingende Robert ten Brink of hoe je het ook noemen wilt. Betekenisvoller kon het niet. Dit raakte zo mijn missie. Gelukkig kon en mocht ik bruggen bouwen tussen de mensen aan de voordeur middels een lied.

Muziek is dan een geweldige healer. Ook voor mij geweest. En nog. Deze tools mag ik nu verder inzetten in ons retreat samen met onze lieve vriendjes. Ik nodig je van harte uit als je een call voelt. Wees niet bang voor het onbekende en laat je verrassen door het niet weten met bestemming onbekend. Samen met mijn lieve vrouw Miek en vriendjes Danielle en Felix kijken we er naar uit om jou te leren kennen in het proces wat er zich bij jou mag aandienen.

Lieve groet,

Ray

Danielle Jaspers

Felix van der Wissel

Annemieke Klaassen

Ray Klaassen