Finca Pura Vida

Geniet van deze unieke krachtplek met een oogverblindend uitzicht en luister naar de oorverdovende stilte….

Ook te huur voor jouw ultieme retraite!

Finca Pura Vida

En dan ben je er! De poort van Finca Pura Vida staat voor je open. De oprijlaan leidt je door een haag van Oleanders naar de plek waar je voor een periode te gast mag zijn. Je hebt er lang naar uit gekeken. De foto’s flitsen door je hoofd, die je op de website hebt gezien. En dan sla je de bocht om en daar is het dan groter dan je had verwacht en stiller.

De Casa (het hoofdhuis)

Voor je de mooie grote stevige oude houten voordeur. De hal met de handgemaakte houten deuren naar verschillende slaapkamers en de badkamer. Rechts het trapje af naar de open eetkamer waar een grote eettafel staat, die met name in de winter gebruikt wordt, maar nu veelal dienst doet om even aan te zitten om te lezen of te schrijven. Het hoofdhuis heeft een ruime keuken en bijkeuken waar alle heerlijke gerechten worden bereid. Vanuit de open keuken kijk je naar de relaxte living die wat lager ligt. De groene loungebank nodigt uit om heerlijk te loungen. Bij kouder weer kun je je hier heerlijk opwarmen voor de open haard. De ruime Living heeft rondom openslaande deuren naar de gezellige afgeschermde terrassen.

Laat jezelf lekker ontwaken met een kop thee of je cappuccino in de ochtendzon. Op de heerlijke buiten loungebank met het uitzicht op de wuivende palmbomen en de uitgestrekte landschappen tot aan de horizon. ‘s Ochtends, als de wind nog niet aantrekt, en ‘s avonds als de wind is gaan liggen, hoor je de enorme stilte. Je gaat er bijna van fluisteren. 

De verschillende gezellige zitjes rondom de Finca, bieden je het veilige gevoel dat je zoekt, wanneer jij je even terug wilt trekken, of juist om een persoonlijk gesprek te voeren. Centraal in het huis ligt het overdekte terras waar de 3 meter lange eettafel plaats biedt aan de gasten. Hier worden de heerlijke maaltijden geserveerd. Bij koud weer kan de kachel gestookt worden om nog langer na te tafelen met wellicht een muzikaal intermezzo van Ray. 

2 slaapkamers bevinden zich op de begane grond aan de gang waar je het hoofdhuis bent binnen gekomen. Deze 2 slaapkamers worden gescheiden door de  ruime gemeenschappelijke badkamer met ligbad.

De derde slaapkamer is gelegen op de eerste verdieping. Via de trap in de hal kom je op de overloop. Ook deze slaapkamer ga je binnen via een fraaie hout versierde deur. Dit is de oude “main-bedroom”. Deze ruime slaapkamer heeft een eigen badkamer met toilet. Je kleren kun je makkelijk kwijt in de grote hangkasten en in de legkast

Het uitzicht vanuit deze kamer is ongelofelijk. Vanuit je bed kijk je uit over het dal. De openslaande deuren leiden naar het ruime dakterras. Het uitzicht is spectaculair. Bij helder weer kun je de toppen van Gibraltar zien met daar achter de contouren van Marokko.

De Casa Pequeña

Via de parkeerplaats loop je via het pad naar de voordeur van Het kleine huis, in het Spaans Casa Pequeña genoemd. Achter de voordeur van La Casa Pequeña is de ceremonie ruimte gelegen. Een grote ruimte waar je bij slecht weer, wat zelden voorkomt, de workshops kunt volgen. Het is een heerlijke ruimte voor allerlei rituelen en activiteiten zoals Yoga en meditaties. 

De Openslaande deuren geven de ceremonie ruimte voldoende licht evenals de 2 grote ramen gelegen op het Zuiden. De Ceremonie ruimte heeft een raam dat verbinding maakt met het overdekte eetterras van het grote huis. De warme oker-gele kleur van de achterwand van de cermonie ruimte past goed bij de estrikken vloer en geeft de ceremonieruimte de warmte die je van zo’n ruimte  mag verwachten.

Een houtkachel biedt voor de wintermaanden voldoende warmte wanneer de temperaturen ‘s ochtends en ‘s avonds richting de 10 graden gaan. De openslaande deuren komen uit op het eigen terras van Casa Pequeña. 

Via de ceremonie ruimte is het ook mogelijk naar de 2 slaapvertrekken te gaan. Op de begane grond is een slaapkamer met een aparte badkamer op de gang. In deze badkamer bevindt zich ook de wasmachine. 

De tweede slaapkamer is op de eerste verdieping. Deze slaapkamer wordt afgesloten met een schuifdeur waarna je de trap op gaat. Deze slaapkamer biedt weer een fraai uitzicht over het dal. Het badkamer-gedeelte is evenals de andere badkamers in Andalusische stijl en heeft een ruime douche en een apart toilet.

Evenals de andere slaapkamers is er voldoende gelegenheid om kleren op te hangen in de  hangkast, of te leggen in de aparte ladenkast. 

La Piscina

Je hebt net al je spullen op je kamer gelegd, de klaargelegde badhanddoek gepakt, en dan loop je van het huis over het gras naar de natuur-stenen trap. Je loopt de trap af en ziet het blauwe water en de wuivende palmbomen, die rond het organisch gevormde zwembad staan. De bruin-rode kleur van het Afrikaanse zwembad-huisje, met de typische Afrikaanse tekening op de muur, verwelkomt jou in alle vrolijkheid. Je gooit je handdoek op één van de uitnodigende ligbedden en je loopt de trap van het zwembad af. Het verkoelende water omarmt je lijf. Heerlijk dit cadeau voor jezelf!

Deze krachtplek is uniek met een oogverblindend uitzicht en de oorverdovende stilte. Neem je tijd om dit alles in je op te nemen. Het voelt als thuiskomen na een lange reis. Rust lekker uit bij het heerlijke zwembad, dat door de organische vorm en de hoge palmbomen je het gevoel geeft bij een oase te zijn beland.

De vele gezellige zitjes bieden je voldoende ruimte om samen of alleen je even terug te trekken voor een mooi gesprek of om even in alle rust in jezelf te landen. Finca Pura Vida is gelegen tussen de witte dorpjes Gaucin en San Pablo de Buceite. Het gebied staat bekend als één van de mooiste wandelgebieden van Europa.

 • geschikt voor 8 -14 personen
 • 5 2-persoons slaapkamers
  • 3 met eigen badkamer
  • 2 met gedeelde badkamer
 • 1 kamer met 140×200 slaapbank
 • 1 luxe ingerichte Belltent van 6x6mtr
 • ‘ýoga’ platform van 7x7mtr
 • ceremonie/meditatieruimte/atelier/studio
 • grote keuken en bijkeuken
 • zwembad met poolhouse
 • stil gelegen midden in de natuur
 • eigen parkeerplaats
 • bbq/openhaard
 • diverse sitjes op het terrein
 • 30.000mtr2 groot landgoed
 • Extra diensten:
 • Heerlijk gezonde maaltijden tijdens jouw retratie gekookt door Miek & Ray
 • Begeleide wandelingen in het gebied. Ook direct vanuit het huis. 
 • Muziek workshop van Ray
 • Live muziek van Ray tijdens jouw ceremonie, het diner of de ‘bonte’ avond
 • Fotoshoot van Nina tijdens jouw retraite
 • Cacao ceremonie
 • Helende holistische massage van Greet
 • IEMT sessie van Greet
 • Ademsessies van Mireille, Erwin of ..