Omgeving

Finca Pura Vida is gelegen op een stille plek op het Andalusche platteland, net buiten het charmante witte bergdorp Gaucin.
Op 1,5 uur rijden vanaf Malaga of een uur vanaf Gibraltar en Ronda.

La Hoya

Dertig jaar geleden, zestien Engelse vrienden kochten een stuk land in het buitengebied van Gaucin. Zij bouwden allen hun eigen huis. Wat hen opviel was de stilte en de ruimte. Dit microklimaat bleek de ultieme plek waardoor de warmte van 30 + zeer aangenaam aanvoelt in combinatie met het heerlijke windje. In de winter is het daardoor ook heel aangenaam vertoeven. De verwachting is dat het er erg droog is, maar dit gedeelte ook wel De Parel van Andalusia genoemd, laat juist het tegenovergestelde zien. U begrijpt wel dat het voor ons liefde op het eerste gezicht was.

Gaucin

Een van de witte dorpjes in Andalusië is Gaucín. Het dorpje ligt op zo’n dertig minuten rijden van de Costa del Sol. Gaucín ligt in een adembenemende omgeving en wordt ook wel de toegangspoort tot Serranía de Ronda genoemd, een prachtig natuurgebied. Met een ligging op ruim zeshonderd meter heb je in Gaucín vaak een prachtig uitzicht. Met goed weer kun je zelfs Noord-Afrika zien. Het dorp zelf is een klein doolhof van smalle straatjes waarbij je telkens nieuwe pleintjes ontdekt.

Rivieren en meertjes

Prachtige blauwe groene meertjes of beekjes. Andalusië heeft ze en wij hebben er een aantal ontdekt. Wat een vondst! Na een wandeling van een klein uur kom je aan op een plek waar het water kraakhelder is waar de vissen je nieuwsgierig tegemoet zwemmen. De weg er naar toe waan je je soms in de tropen, een beetje Afrika en dat in Zuid-Spanje. En dan…ben je er en wordt je rijkelijk beloond met het heerlijk verfrissende water waar je eigenlijk niet meer uit wil stappen.  

Naar de kust

De stranden van Manilva en Estepona zijn vanaf het huis goed bereikbaar. Na een prachtige route door de heuvels van Andalusie word je als een magneet naar de groenblauwe zee getrokken. Eenmaal aangekomen is het goed vertoeven bij Restaurant La Sal. Je voelt je gelijk thuis en wordt goed en vriendelijk geholpen door de charmante bediening. En het eten is ook heerlijk! Je kunt ook een stukje doorrijden naar Estepona. De oude stad welke een absolute bezienswaardigheid is ligt ook aan zee. 

Bijzondere steden & dorpen

Gaucin is omringd door nog meer pittoreske witte dorpen als Algatocin, Genalguacil en Jimena de la Frontera. Op weg naar de historische stad Ronda of Cadiz vindt je er nog veel meer. Zoals Sentenil de las Bodegas, een dorp dat helemaal is ingebouwd in de rotsen. Laatst waren wij in Vejer de la Frontera en dat dorp vinden wij heel interessant vanwege de duidelijke Moorse restanten en de leuke winkeltjes en restaurantjes. Bijzondere steden als Ronda (1 uur en 15 minuten), Malaga (1 uur en 40 minuten) of Cadiz (1 uur en 50 minuten) zijn vanaf Gaucin goed voor een dagtrip.

Wandelen

Voor degenen die van wandelen houden is dit een prachtig gebied om naar hartelust te wandelen. Er zijn zo veel mogelijkheden dat kiezen moeilijk wordt. Er zijn zelfs meerdere boeken uitgegeven met meer dan 140 wandelingen in en rondom Gaucin.

De GR141 loopt van Ronda naar Gaucin en is een echte aanrader. Parque Natural los Alcornocales ligt tussen Jimena de la Frontera en de kust bij Cadiz in en is ook een prachtig wandelgebied. De maanden september tm juni zijn het beste voor lange wandelingen.