Meet the tribe

Wineke van Aken

Wineke van Aken

 

Hoofd en hart in balans brengen

Wineke: “Op het moment dat ik durfde te gaan leven vanuit vertrouwen in mezelf én in de wereld om me heen en ik durfde te gaan luisteren naar mijn gevoel (mijn intuïtie, mijn hart, mijn buikgevoel, of hoe je het ook wilt noemen), maar dan wel zonder mijn hoofd te verliezen (!) ging ik tevreden leven en kon ik alle (onnodige) stress van me af laten glijden.”

“Ik leerde omgaan met stressvolle gedachten en emoties, twijfelde niet iedere keer over mijn keuzes en raakte niet meer zo snel uit balans. En als het dan toch gebeurde, dan was het niet het zo intens en ging het ook weer (sneller) voorbij. Ik ervaarde meer rust, had veel minder de neiging om afleiding ‘buiten’ te zoeken en kon tevreden zijn met mezelf. Door mijn beoefening kreeg ik meer aandacht voor de dingen die ik deed en de mensen waar ik mee was. Daardoor haalde ik veel meer voldoening uit de dingen die ik deed en werd het contact met de mensen om mij heen diepgaander en betekenisvoller werd.”

Voordat Wineke MettaMind oprichtte, heeft ze 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, als marketing- en communicatie adviseur voor o.a. grote (vaak internationale) organisaties als Sanoma Uitgevers, Philips, Procter & Gamble, Gemeente Den Haag en MSL (onderdeel van Publicis Consultants, een van de grootste communicatiebureau‘s wereld).

Tijdens haar werk als consultant ontdekte ze – via de sportschool – yoga en daarna al gauw meditatie en mindfulness. Later kwam daar de Indiase gezondheidsleer Ayruveda bij. Ze ontdekte hoe krachtig deze eeuwenoude methodes zijn in het leren omgaan met stressvolle gedachten en emoties, hoe het helpt om bij jezelf te blijven, het geluk in jezelf te vinden en het leven te gaan leiden dat je gelukkig maakt.

De onvermijdelijke carrière switch

Geënthousiasmeerd door de kracht van yoga en meditatie besloot ze te gaan studeren bij de beste leraren, volgde ze jaarlijkse meerdaagse stilteretraites en schreef ze zich in voor de opleiding mindfulnesstrainer aan het IvM, de pioneers van mindfulness in Nederland. Uiteindelijk was een carrièreswitch onvermijdelijk en richtte Wineke METTAMIND op. Met METTAMIND geeft ze mindfulness en compassietrainingen, yogavakanties en coaching.

Wineke maakt de lessen en inzichten van de eeuwenoude wijsheden zoals yoga, mindfulness, meditatie en de Ayurveda toegankelijk en combineert ze met moderne hedendaagse inzichten (zoals o.a. uit de neuropsychologie) met jou te delen. Om jou ook de tools te geven om je eigen plek te vinden in een samenleving die zoveel van je vraagt.

Danielle Jaspers

Felix van der Wissel

Annemieke Klaassen

Ray Klaassen