Meet the tribe

Erwin van Houwelingen

Erwin van Houwelingen

 

Voelen is een kunst, net als zijn & spelen

Van jongs af aan wilde ik ondernemer worden; dit leek mij de ultieme manier om vrij te kunnen zijn, wist ik veel…..😉 Ik ben toen Small Business gaan studeren en daarna inderdaad als ondernemer aan de slag gegaan. Vrijheid is de rode draad in mijn leven en in de loop van de jaren is ook mentale vrijheid steeds belangrijker geworden en iets waar ik o.a. mijn werk van heb gemaakt.

Na jarenlang een ‘gewone’ onderneming te hebben gehad merkte ik dat ik bepaalde aspecten van het ondernemen steeds belangrijker begon te vinden met name om mensen te begeleiden het beste uit zichzelf te halen. Ik ging mij daar steeds meer in verdiepen en opleiden totdat ik op een punt kwam mijn bedrijf te verkopen en helemaal te gaan voor wat nu Retreatsvoorthuis is geworden, het was geen eenvoudige weg maar wel een hele mooie en leerzame.

Woorden die bij mij passen, in volstrekt willekeurige volgorde, zijn: ondernemen, vrijheid, vertrouwen, loslaten, adem, onderweg, dochters, Nederland, Spanje, zee, genieten, geluk, eenheid, humor.

Terugkomend op de woorden die bij mij passen; een belangrijk moment in mijn leven was toen ik twee dochters kreeg, zij lieten mij meteen twee dingen zien: hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben en los te laten. Tijdens onze retreats en ademopleiding zijn dit naast een aantal andere woorden, zoals verbinden, belangrijke pijlers waar ik steeds naar terugkeer om te voelen of wat ik doe nog steeds helemaal klopt. Het is belangrijk dat alles voelt als eenheid, dat we met z’n allen samenwerken naar een betere en gelukkigere wereld, helemaal in vrijheid.

De woorden Nederland en Spanje staan voor genieten, zee, geluk en avontuur want voor mij mag het leven niet saai worden en ga je steeds op weg naar een nieuw avontuur, op zoek naar wat jou gelukkig maakt en dit alles vanuit humor, niet te zwaar en serieus maar wel oprecht een eerlijk.

 

 

Danielle Jaspers

Felix van der Wissel

Annemieke Klaassen

Ray Klaassen