Meet the tribe

Daniëlle Jaspers

Daniëlle Jaspers

 

Voelen is een kunst, net als zijn & spelen

Zoals je hieronder al ziet schilder ik vaak groot en vanuit beweging. Ik volg de wijsheid van mijn lichaam en mijn hogere zelf in het schilderproces. Ik geloof er in dat iedereen creatief is. De een heeft meer talent dan de ander, maar het gaat uiteindelijk vooral om het plezier dat je in het creatieproces van jezelf mag hebben. Jezelf toestaan om helemaal vrij te spelen is voor velen van ons nog best een hele uitdaging. Het moet vaak ergens aan voldoen, maar van wie dat dan precies moet dat weten we dan weer niet. Het is een hele kunst om alles in jezelf te mogen ervaren, te voelen en er mee te kunnen zijn. Zonder oordeel. De meesten van ons zijn human doings geworden in plaats van human beings. Ook ik vind het vaak lastig om gewoon te zijn. Ik ben een echte multi passionate manifesting generator en kan veel energie aan diverse activiteiten geven. Mijn minder doelgerichte vrouwelijke kant is groeiende en werkt totaal anders dan mijn mannelijke energie. Ik vind het een magisch proces om met mensen te werken die hun volledige potentieel willen leven en steeds meer durven te gaan staan voor wie ze werkelijk zijn. Daar over en daarmee schilderen en bewegen is een van mijn grootste dromen en passies.

Spontaan, warm hart, krachtig, lief, aarde, vuur, speels, tikje chaotisch, intuïtief, hoog gevoelig, impulsief, energiek, kwetsbaar, onderzoekend en open minded. Oh ja en creatief natuurlijk. Dat is wat ik terugkrijg van mensen die me kennen.

Ik heb een passie voor intuïtief schilderen, innerlijke ontwikkeling, energiewerk, kunst, kleuren, creatieve expressie, muziek, sjamanisme en dansen. Vanuit deze passies leef ik en geef ik creatieve reizen, workshops, cursussen en coach ik jou. Als zelfstandig kunstenaar, docent, trainer en kunstzinnig dynamisch coach.

Dat doe ik in Amerongen in mijn atelier, in Frankrijk en nu dus vooral op onze magische plek finca Pura Vida, waar je je direct thuis zult voelen. Fijn om te vertragen en loskomen van alles wat moet en wat er van je wordt verwacht. Genieten in het hier en nu. Stilstaan bij wie je in essentie bent, wat je drijfveren zijn en wat je voor jezelf wenst in je leven. Zodra het weer het toelaat werken we buiten in de tuin, waar ruimte is om de waarheid in jezelf te vinden en waar jouw creativiteit vrij kan stromen.

Na mijn studie Communicatiewetenschap aan de UvA, heb ik 13 jaar als communicatieadviseur gewerkt. Vervolgens heb ik na een korte crisis in 2004 mijn hart gevolgd, mijn baan opgezegd en ben ik weer gaan schilderen. In eerste instantie voor mezelf en met kinderen. Ik begeleidde hen in het verbeelden van hun fantasie. In tweede instantie voor volwassenen om schilderen in te zetten als middel tot persoonlijke ontwikkeling en groei. Inmiddels werk ik sinds eind 2004 als zelfstandig beeldend kunstenaar en sinds 2013 als kunstzinnig dynamisch coach op het gebied van communicatie, transformatie, bewustwording en innerlijke ontwikkeling.

Van 2015-2020 werkte ik tevens als docent bij de Kleine Tiki, school voor kunst en innerlijke ontwikkeling. Sinds juli 2020 heb ik een eigen galerie in Amerongen en daar vanuit verkoop ik mijn schilderijen en edelstenen.

Vooral dat wat creatieve expressie voor mensen kan betekenen intrigeert mij enorm. Je leert er jezelf en de ander veel beter door kennen. Bovenal kan het helend werken, zowel op mentaal als fysiek, sociaal, emotioneel als op energetisch niveau. Toen ik dat doorkreeg wilde ik er een opleiding in volgen.

Van 2011-2014 volgde ik de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen & Counselen aan de Kleine Tiki, school voor kunstzinnig en innerlijke ontwikkeling, in Breda. Sinds die tijd gebruik ik meerdere creatieve middelen om persoonlijke ontwikkelingsprocessen te begeleiden. In 2012 en 2013 maakte ik kennis met de Helende Reis methode van Brandon Bays en volgde ik in 2014 de jaartraining Women’s Way. Een bijzondere training in vrouwelijk leiderschap en het ontdekken van je ware zelf teneinde in vrijheid je volle potentie te kunnen leven.

Ik werd in het bijzonder geraakt door de lichaamsgerichte oefeningen die me in contact brachten met het zelf helend vermogen van ons eigen lichaam, innerlijk weten, intuïtie en hogere zelf. Deze wijsheid en ervaring integreer ik graag in mijn werk.

Als kind van ouders die geboren zijn in de tweede wereldoorlog was zijn met wat je voelt en er over praten bij ons thuis not done. Voor een hoog sensitief persoon als ik ben is dat knap lastig. Ik leerde al snel om van alles weg te drukken, mijn brutale mond te houden was lastig, ik kreeg allergieën en kreeg last van benauwdheid. Vanaf mijn 30ste en na het krijgen van 2 prachtige kinderen, Pepijn en Lara, startte mijn zoektocht naar het zelf helend vermogen van mezelf vanuit een holistisch perspectief; alles en iedereen is met elkaar verbonden.

De afgelopen jaren ben ik meer bezig met sjamanisme, rituelen en healing art. In 2019 ging ik onder leiding van Bart Wiegers en Hermine Schoneveld op Vision Quest waarin ik thuis kwam bij mezelf, het innerlijk kind in mij, mijn voorouders, pacha mama en het grote weten. De boodschap die ik mee terug nam was:

IK MAG ALLES VOELEN

Die woorden brachten me een nieuwe fase in mijn leven waarin ik werkelijk alles heb gevoeld en aangekeken wat er aan de oppervlakte wilde komen. Mijn lichaam is daar in mijn grootste raadgever. Zij komt vaak subtiel in beweging en transformeert, terwijl mijn hoofd er echt niet bij kan en niet weet waar het over gaat. Ik volg mijn lichaam volledig en vertrouw op haar wijsheid.

Ook werd ik geroepen door diverse plant medicijnen waarmee ik afreisde naar het diepste van mijn ziel en ons bestaan. Boven-Beneden-en Tussenwereld.
Het heeft mijn bewustzijn verruimd en veel heling en vertrouwen gegeven. Vooral de liefde voor mezelf en de wijze waarop ik mag creëren vanuit mijn tweede chakra is iets wat me nog steeds kan raken. Regelmatig word ik aan de opgedane kennis herinnerd.

De relaties met mijn man Felix en kinderen Pepijn & Lara zijn in een totaal nieuwe fase gekomen waarin we elkaar als gelijke zielen aankijken en benaderen. Ik voel me een dankbaar mens voor deze bijzondere verbindingen. In de tussentijd van 2021 werden mijn dochter en ik geleid naar een prachtige retraite in Spanje over soul based leadership. Een ongelofelijk verbindend avontuur, waar we veiligheid vonden in ons lichaam, onze scheppende seksuele en sensuele energie werd aangewakkerd, de wilde oervrouw in ons naar boven kwam, we licht en donker, mannelijk, vrouwelijk en goddelijk omarmden. Waar we met 36 andere vrouwen zongen, dansten, mediteerden, schreeuwden en knuffelden. Samen reizen we verder naar onbekende paden, senang met het niet-weten. Op weg naar een nieuwe aarde en de liefde die we in essentie allemaal zijn. Inmiddels geef ik meer dan 11 jaar kleurrijke weken intuïtief schilderen en creatieve retraites, in Frankrijk en in Portugal. Vanaf nu dus ook in het prachtige Andalusië.

Met Tribu del Alma willen wij, Miek, Ray, Felix en ik zelf een poort openen voor en met eenieder die in deze intense tijd behoefte heeft aan transformatie in een aardse veilige bedding. Voor degenen die zichzelf en elkaar willen dragen in liefde. Via het spel en de kracht van creatie en beweging inspireren we jou jezelf weer opnieuw te ontdekken en laten we je verbinding maken met de roep van je ziel.

Voel je welkom zoals je bent, met je licht en je schaduw. Aho, Danielle

 

Danielle Jaspers

Felix van der Wissel

Annemieke Klaassen

Ray Klaassen