Meet the tribe

Annemieke Klaassen

Hoi mooi mens,

Ik ben Miek Klaassen, vrouw van Ray en vriendin van Daan en Felix.
Welkom bij Pura Vida: het pure leven, waar we samen in beleving gaan en ik jou mede ga helpen om eerlijk en liefdevol in contact te komen met jezelf.
Je vindt me ook in de keuken waar ik mijn passie voor eten tot uiting breng in heerlijke gezonde gerechten😊

Mijn liefde voor mensen had ik als kind al. Met een groot inlevingsvermogen begon mijn taak als hulpverlener al jong, zonder dat ik dat door had. Als kind was ik al bezig de ander te helpen met het vinden van balans. Mijn missie als hulpverlener werd geboren

Een aantal jaren heb ik gewerkt met moeilijk opvoedbare jongeren. Ik kwam er al snel achter dat de taal van gevoel en het creëren van veiligheid essentieel was om ze verder op weg te helpen. De ander horen en zien voor wie ze zijn. Harmonie bewaren en creëren is iets waar ik goed in was geworden, weliswaar vanuit overleving. Een naar buiten gericht mechanisme waarin ik meer gaf dan dat ik vroeg.

Er ontstond een eenzaam stuk in mij. Wat voelde ik eigenlijk en wat waren mijn behoeftes en verlangens?
Hoe kan ik anderen echt goed helpen als ik mezelf niet help…..?

Ik ben op zoek gegaan naar meer beleving, kennis en hulpmiddelen om balans te vinden, en mezelf beter te leren voelen en aanvaarden. Het proces met mezelf kreeg meer aandacht.

Het overlevingsmechanisme wilde me helpen de juiste en veilige keuzes te maken maar hield me vaak tegen oude en vastgeroeste patronen te doorbreken.
Alle psychodynamische interventies en theorieën brachten mij kennis en ervaring waarmee ik het menselijke mechanisme steeds beter ging begrijpen.

Sinds 2016 werk ik als POH GGZ in de praktijk van Felix en help ik mensen op weg naar de oplossing in zichzelf. De grote uitdaging hierin werd mij al snel duidelijk: Hoe kan ik hoofd en hart laten samenwerken? Het hoofd schreeuwt en het hart fluistert. Ruimte maken voor je lichaamstaal, gevoelens en intuïtie. Een proces van bewustwording, doorvoelen en aanvaarden in veiligheid. De weg naar zelfliefde en acceptatie.

Deze weg ben ik voor mezelf ingeslagen sinds 3 jaar. Een combinatie van lichaamswerk, plantmedicijnen en mindfulnes hebben mij geholpen om voorbij m’n inpakmachine te komen.
Het heeft me geleerd ook de donkere kanten en gevoelens te aanvaarden en er niet mee in gevecht te gaan, waardoor ze er mogen zijn.
De kracht van kwetsbaarheid en authenticiteit. Van weten naar beleven. Van hoofd naar hart.

In mijn werk als hulpverlener voelde ik steeds beter waar mijn kracht lag.
Alles mag er zijn, niks is raar. Ruimte om jezelf te zijn en te voelen zonder oordeel.
Anderen helpen om henzelf beter te leren kennen en mogen zijn door hen eerlijk te spiegelen en handvatten te geven.

Er gebeurt iets als ik open en eerlijk in contact kom met jou. Met jou mee mag voelen in alles wat er naar boven komt. Jouw hoofd laten begrijpen wat jouw hart je probeert te zeggen. Comfortabel worden met je kwetsbaarheid. Je helpen dit toe te laten en jezelf weer meer te voelen en mogen zijn waardoor er meer ruimte en liefde ontstaat voor jou.

Ik zie jou, en jij mag mij ook zien❤️

Wees welkom in onze tribe, op een fantastische plek in Zuid-Spanje😇
Samen op reis met bestemming onbekend🕺💫

Danielle Jaspers

Felix van der Wissel

Annemieke Klaassen

Ray Klaassen