Wandel- en schilderweek: cursus intuïtief schilderen 25 februari – 3 maart

Geef kleur en vorm aan jouw binnenwereld in de winterzon van Andalusië

Sinds 2011 geef ik schildervakanties in Zuid Frankrijk en vanaf 2023 ga ik dat ook hier op onze eigen plek in Spanje organiseren. De winter voelt hier als voorjaar of herfst; de temperatuur kan overdag oplopen tot 21 graden. Heerlijk dus om hier eind februari in creatie te gaan. De winter is bij uitstek het moment om naar binnen te keren en te verbinden met jouw zijn, jouw essentie. Niet te veel te hoeven maar te voelen. Daar kleur en vorm aan geven is voor mij een groot cadeau dat ik al meer dan 20 jaar doe en graag doorgeef aan anderen. 
De vrijheid die daarmee gepaard gaat voel ik tot in mijn kern. In deze week zullen we het wandelen combineren met schilderen en daardoor nog meer verbinden met de natuur en je lijf.  

Vol passie en afstemming leer ik je jouw creatieve levenstroom te stimuleren of weer te vinden. Te spelen en te genieten van het spel met kleur en verf. Vanuit verbinding met je lijf en je gevoel. Door te werken met je lichaam raak je geaard en kom je makkelijker in de flow. Dit is daarom geen gewone schildervakantie. Deze schilderweek maakt echt iets in je los; er komt een innerlijk proces in beweging. Je maakt contact met je hart en verlangens waar je je misschien niet eens bewust van was. Zie je dat zitten, dan ben je aan het goede adres. Wil je daar ver weg van blijven….. dan is dit niks voor jou!

In de lessen en oefeningen komen de volgende thema’s aan de orde:

 • Je intuitie volgen
 • Luisteren naar de roep van je ziel
 • Landen in je lijf
 • Contact met de natuurelementen
 • Zelfzorg & Zelfliefde
 • Gezonde grenzen
 • Een reis door de chakra’s

Via meditaties, stilte, wandelen, contact met de natuur en muziek creëer je jouw eigen authentieke kunstwerk. Vanuit contact met je intuïtie en jouw creatieve bron. Elke dag schilderen 3-4 uur en doen we daarnaast meditaties, wandelingen en andere lichaamsgerichte oefeningen. Daarnaast genieten we van de rust op deze heerlijke stille krachtplek midden in de natuur. 

 

Met wie?

Deze bijzondere wandel- en schilderweek geef ik samen met mijn dierbare vriendin en collega Miek Klaassen. 

Daarnaast zal Miek tijdens de week haar eigen talenten inbrengen op basis van haar achtergrond.

 

Intuitief schilderen

Laat je hart leidend zijn en voel welke kant je op wilt bewegen. Het intuïtief schilderen vanuit meditatie en beweging staat voorop! Daarnaast is er tijdens de schildercursus ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen.

Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van loskomen van het denken, in beweging komen van binnenuit, in contact met je lijf en uit je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om!

De reis is het doel

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. De reis is het doel. Het gaat om het spel dat je aangaat. Vaak als je los komt van je verwachtingen ontstaan de mooiste verrassingen. Danielle helpt jou daar te komen door diverse oefeningen en interventies. Ze leert je ook omgaan met je innerlijke criticus en begeleid jou met inspirerende meditaties. Je leert jezelf uit te dagen en de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Het eens anders te doen. Patronen doorbreken die je niet meer dienen. Je vleugels uitslaan en de vrijheid voelen.


  Praktisch

  Finca Pura Vida ligt in Gaucin op 1,5 uur rijden vanaf Malaga airport. Wij kunnen een taxi naar finca Pura Vida voor je regelen die je met andere deelnemers kunt delen (max 4 in 1 taxi, kosten 120 euro per rit).

  Natuurlijk kun je ook een auto huren, al dan niet gezamenlijk. 

  Wij adviseren je graag mbt de vlucht naar Malaga.

  Aankomst: 25 februari vanaf 15 uur
  Vertrek: 3 maart rond 10 uur

  Prijs
  € 1.395

  Vroegboekprijs tot 7 februari 1200 euro

  Dit is inclusief 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer in finca Pura Vida die je deelt met een ander, 3 heerlijke gezonde maaltijden per dag, water, koffie, thee, sap, fruit, alle workshops en materialen. 

  Consumpties buiten finca Pura Vida, zoals een lunch op de dag waarop we naar het strand of een stad gaan, zijn voor eigen rekening. Het is exclusief reiskosten. We kunnen meedenken met vervoer en transfer regelen vanaf het airport in Malaga mits deelnemers gelijktijdig aankomen. Of je kunt (gezamenlijk) een auto huren.

  Wil je direct boeken of meer informatie, bel dan met
  Danielle op: 06-53867953

   

  Liefs, Tribu del Alma

  Danielle 

  JA, ik doe mee!

  Naam(Vereist)
  Adres

  Voorbeeld dag programma

  • 08.30 – 09.00 uur: Meditatie/wandeling
  • 09.00 – 10.00 uur: Ontbijt
  • 10.00 – 13.00 uur: Intuitief schilderen*
  • 13.00 – 14.00 uur: Lunch
  • 14.30 – 17.00 uur: Wandelen*
  • 17.00 – 20.00 uur: Me time
  • 20.00 – 22.30 uur: Diner

  * de ene dag gaan we eerst schilderen, de andere dag eerst wandelen, dat bepalen we ter plekke

  N.B. we hebben ook een dag om de omgeving te verkennen. 

   

  Informatie

  • Kosten cursus, materialen, logies en eten 1395 euro p.p.
  • 1200 euro met de vroegboekkorting bij boeking voor 7 febr. 2024
  • Max. 8 deelnemers
  • Tweepersoonskamers
  • Een persoonskamer 200 euro extra
  • Aanmelden tot 21 februari
  • Aankomst: 25 februari rond 15 uur
  • Vertrek: 3 maart rond 10 uur

  Daniëlle Jaspers: “Schaduw en licht zijn voor mij twee kanten van dezelfde medaille. Dat neem ik mee in mijn werk waarbij alles uiteindelijk draait om leven in liefde met jezelf en de ander. Ik leer via creatie. Ik ben creatie. En ik heb een heilig geloof dat we dat allemaal zijn. Via mijn passies voor intuïtief schilderen, innerlijke ontwikkeling, energiewerk, muziek, shamanisme en dans bevrijd ik mezelf van lagen die mij niet meer dienen. Vanuit deze passies leef ik en geef ik sinds 2004 creatieve retraites, workshops & cursussen. Als zelfstandig kunstenaar, docent, trainer en coach.”