Plantmedicijn Retraite

2 tot 6 april

Plantmedicijn Retraite 2 t/m 6 april

Deze retraite is voor jou wanneer je een behoefte voelt tot heling of die dieper tot jouw essentie wilt komen. Deze retraite is kleinschalig, daardoor is er veel persoonlijke aandacht. In een veilige omgeving brengen wij middels ons programma met lichaamswerk en plantmedicijnen, lichaam, geest en ziel in contact met elkaar. Samen creëren we een rijke omgeving voor persoonlijk zelfonderzoek.

Het doel? Je blokkades aan te kijken, te doorvoelen en op te ruimen. Je te bevrijden van alles wat je tegenhoudt om voluit in het leven te staan.

Wat deze retraite uniek maakt is dat er gebruikt wordt gemaakt van lichaamswerk in combinatie met plantmedicijn ceremonies die samen de gouden combinatie zijn voor innerlijke heling, verlichting van lichamelijke klachten en het contact tussen jou, jouw lichaam en geest weer tot stand brengt.

Meer informatie over het plantmedicijn staat onderaan de pagina.

De begeleiding van deze week bestaat uit een team van vier ervaren gidsen/therapeuten/lichtwerkers/lichaamswerkers. Miek, Ray, Bob en Kiki. Met liefde en draagkracht zijn zij elk in staat je in je diepste kwetsbaarheid bij te staan en te begeleiden door dit krachtige proces.

’Healing isn’t a destination we reach where we’re perfect and at peace all the time. Healing is a journey that involves accepting and embracing ourselves as we break, as we heal and as we reconstruct’

-Najwa Zebian-

 

Waar en wanneer?

 2 t/m 6 apr |  5 t/m 9 aug  |  4 t/m 9 nov

vinden deze retraites plaats op het prachtige terrein van Finca Pura Vida in Spanje.

 

Wat kun je verwachten:

 • Een plantmedicijn ceremonies in onze prachtige
  ceremonie ruimte of onze magische ceremonie tent.
 • Lichaamswerk interventies
 • Begeleide meditaties
 • Sharings
 • Integratie interventies
 • Wandelingen
 • Gezond eten en drinken
 • Ervaren begeleiding (therapeuten en een verpleegkundige
  aanwezig tijdens de ceremonies)

 

Inclusief:

 • Eten en drinken tijdens de retraite
 • Alle ceremonies en activiteiten
 • Fijne twee persoons-slaapkamers met een eigen of
  gedeelde badkamer (indeling op volgorde van aanmelding)
 • Gebruik van zwembad en materialen

Kosten & Informatie

 • De investering in jezelf bedraagt €1888,- euro p.p (Hierbij deel je je kamer met een andere deelnemer)

  Als je met z’n tweeën komt betaal je €1777,- euro p.p. (Dan heb je met z’n tweeën een tweepersoonskamer)

  De prijs van de retraite is inclusief verblijf, ontbijt, lunch, diner (rekening houdend met de ceremonies), alle activiteiten, ceremonies en faciliteiten van het terrein. Alleen je vlucht, en vervoer naar de accommodatie zijn niet inbegrepen. Ook worden er Reiki sessies en massages aangeboden deze dienen contant op locatie te worden betaald.

  Denk aan je annulerings- en reisverzekering!

Aanmelden

Je meldt je aan voor deze retraite door een mail te sturen naar healingjourneytribu@gmail.com

Vermeld in het onderwerp: Aanmelden healing retraite 2024

In de mail vermeld je je naam en op welk mailadres we jou kunnen bereiken. Na je aanmelding ontvang je van ons een vragenlijst met vragen die ons informatie geeft of onze retraite veilig is voor jou, deze wordt ook bekeken door een verpleegkundige of een arts. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw informatie. Dus het is in het belang van jouw en onze veiligheid de vragen eerlijk beantwoord. Mochten de antwoorden niet overeenkomen met de waarheid zijn wij niet verantwoordelijk voor de gevolgen. Wanneer deze vragenlijst is bekeken en het is veilig voor jou om mee te doen dan ontvang je van ons een bevestiging mail met alle informatie die je nodig hebt met betrekking op betaling, voorbereiding etc. En heten we je van harte welkom op onze mooie retraite!

Maximaal aantal deelnemers

Er is slechts ruimte voor zes mensen, bij vier deelnemers laten wij deze retraite doorgaan. Het is een exclusieve retraite met veel persoonlijke aandacht

Meer informatie of vragen?

Stuur een mail naar healingjourneytribu@gmail.com

Vermeld in het onderwerp: Vraag healing retraite 2023 of Informatie healing retraite 2024

In de mail vermeld je je naam, jouw vraag en op welke mailadres we jou kunnen bereiken om je vraag te beantwoorden of onze informatie mail kunnen sturen.

Liever telefonisch of via videobellen je vraag stellen? Dat kan ook, vermeld dit in de mail met het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken of momenten die jou goed uitkomen voor een Zoom-call met een van de begeleiders van de retraite.

Psylocybine/Psilocine

De stoffen Psylocybine en Psilocine zijn stoffen die gevonden worden in een specifieke paddenstoelen en truffels. Er is in onderzoek aangetoond dat deze stoffen nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen stimuleert en is daarom een medicijn wat gebruikt kan worden bij aandoeningen als fysieke klachten, depressie, angsten, verslavingsproblematiek, rouwverwerking, posttraumatische stress-stoornis en andere levensproblematiek.

 

Psilocybine wordt in ons lichaam omgezet in Psilocine wat gerelateerd is aan DMT (dimethyltryptamine). DMT is een van de sterkste visionaire stoffen wat zich van nature in ons eigen brein bevind en in vele andere planten, bomen, grassen etc. De stof wordt makkelijk afgebroken zonder toxische stoffen achter te laten. Dit maakt deze middelen niet schadelijk of verslavend.

 

Het gebruik van Psilocybine in combinatie met therapeutische begeleiding in een veilige setting kan tot een diepe innerlijke reis leiden waarin je in overgave je proces kan aangaan.

 

Cacao medicijn
Dit is een medicijn op basis van ceremoniële cacao, psylocybine en extract van een liaan dat een natuurlijke mao-remmer bevat. 

Ceremoniële cacao is een medicijn afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Het wordt vanuit traditie gezien als een heilige plant met helende eigenschappen. Een oude mythe stelt dat wanneer de aarde en haar bevolking uit balans is ‘sacred-cacao’ uit het regenwoud komt om harten van mensen te openen en deze terug te brengen naar harmonie en balans.

Pure cacao bevat onder andere stoffen als flaconoïden en fenylethylamines. Dit zijn stofjes die onze geluk hormonen en creativiteit positief beïnvloeden. Dit wordt op zichzelf staand vaak ervaren als een zachte hartopener. In combinatie met verschillende kruiden kunnen verschillende effecten bereikt worden.

 

Het extract van de liaan bevat een natuurlijke mao-remmer. MAO (mono-amino-oxidase) is een belangrijk enzym in ons lichaam. Deze is verantwoordelijk voor het afbreken van onder andere serotonine en dopamine in de hersenen en is in staat om de meeste tryptamines uit te schakelen.

Een mao-remmer zorgt ervoor dat dit enzym (tijdelijk) uitgeschakeld wordt waardoor de stoffen die vrijkomen langer in ons systeem blijven voordat deze op natuurlijke wijze afgebroken worden. De mao-remmer zorgt er dus voor dat de Psylocibine langzamer wordt afgebroken waardoor er meer ruimte en tijd is om een diepe innerlijke reis aan te gaan.

 

De combinatie van cacao, Psylocibine en extract van de liaan maakt een gouden combinatie voor een zachte, liefdevolle, toegankelijke innerlijke reis. De ceremoniële setting biedt ondersteuning om innerlijke processen aan te gaan en diepliggende blokkades op te ruimen. 

Veiligheid voorop

De hogere beschikbare hoeveelheid DMT, de werkzame stof in ayahuasca, kan gevaarlijk zijn voor mensen die al eerder een psychose hebben doorgemaakt of hart- en vaatziekte hebben. Wanneer dit bij jou het geval is raden wij je af deel te nemen aan deze retraite maar adviseren we je te kijken naar een van de andere retraites die aangeboden worden op deze prachtige plek. 

[1] Entheogeen betekend ‘afkomstig van de god in onszelf’. Het is een bijvoeglijk naamwoord wat wordt gebruikt bij medicijnen met psychoactieve stoffen die worden gebruikt in religieuze, spirituele of helende context.