Mannengathering

Met mannen op pad in Andalusië van 21 – 26 oktober 2024

Check hier de reviews >

Waarom zou je met een aantal vreemde kerels op pad gaan, je veilige omgeving verlaten en je dagelijkse leventje even vaarwel zeggen? Zelf herken ik deze vragen maar al te goed.

In 2019 schreef ik mij in voor een mannen safari in Tanzania. Ik had weinig met mannen groepen. Ondanks dat ik tijdens mijn studie in Maastricht bij een heren dispuut zat, heb ik mij nooit echt veilig gevoeld bij een groep mannen die, wanneer zij in een groep zijn, op de alpha rots klimmen door grapjes te maken ten koste van een andere man of zich met elkaar willen meten hoe succesvol zij in het leven staan.

In mijn huisartsenpraktijk, maar ook tijdens mijn eigen deelnames aan retraites, ben ik er steeds meer achter gekomen dat mannen nog steeds de kleine jochies zijn van vroeger, alleen dan in een grote mensenlichaam, die er nog steeds naar waardering hunkeren wanneer zij hun tekening laten zien. Ze zijn kwetsbaar maar houden hun gevoel binnen, ter bescherming van zichzelf. Ze dragen deze stukken met zich mee, binnen de relaties die ze aangaan, binnen hun werkzaamheden en binnen het gezin. Op een gegeven ogenblik merken veel mannen dat het mechanisme, dat hun altijd heeft beschermd, niet meer werkt. Dat het krampachtig vasthouden aan patronen leidt tot emoties, woede uitbarstingen, uit verbinding gaan, vluchten in andere relaties en of burn-out klachten.

Vanuit aangeleerde overtuigingen, hebben veel mannen het pad gekozen, in de voetsporen van hun vader of moeder, om te voldoen aan vermeende verwachtingen van ouders. De vraag is, is dit wel jouw eigen pad, of ben je het pad aan het lopen van de verwachtingen van anderen?

Naast de luide stem van je hoofd, is er diep van binnen ook de fluisterende stem van je hart en onderbuik die je vragen naar hun te luisteren omdat deze stemmen veel meer resoneren met wie jij eigenlijk bent. Als je deze stemmen hoort, of omdat je niet naar ze geluisterd hebt en een crisis er voor gezorgd heeft dat je wel naar deze stemmen moet luisteren, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Dan is het tijd om met vreemde kerels op pad te gaan, en gezamenlijk op zoek te gaan naar de kleine jochies in onszelf, die niets liever willen dan hun tekening aan elkaar te laten zien, in volledige kwetsbaarheid.

Afgelopen februari & oktober waren we met 8 mannen op pad in Andalusië. Het was geweldig! Een onvergetelijke ervaring voor alle mannen. Bekijk hieronder een 1,5 minuut impressie van zo’n week. 21-26 oktober gaan we weer en je kunt nog mee.

Wat kun je verwachten Op deze 6-daagse mannengathering?

Ray Klaassen en ik zullen de groep samen begeleiden. Wij geloven niet in hiërarchisch leiderschap. Wij zijn onderdeel van de Tribe. Wij spiegelen elkaar en het delen in kwetsbaarheid zorgt voor veiligheid in de groep.

Iedere dag start met lichaamswerk en visualisatie op het Yoga-platform. Het uitzicht is adembenemend. Geen mooiere plek om de dag te starten en door middel van een sharing wordt de intentie gezet voor de dag. 

Na het uitgebreide ontbijt maken we ons klaar voor een workshop of voor een mooie wandeling in de omgeving. Het is handig om een waterdichte wandelrugzak mee te nemen voor water en een eventuele lunch. De wandelingen zijn rond de 10 Km. Ben je wat minder goed ter been, dan passen we je schema aan. Er zijn maximaal 3 wandelingen. Wandelschoenen zijn aan te raden. Ondanks dat de wandelingen niet echt pittig zijn is het verstandig om je conditie op peil te hebben zodat je in principe 3 uur kunt lopen. Andalusië is niet vlak dus zal er af en toe ook geklommen moeten worden. 

Op dit 6-daagse pad van de ziel zullen Ray en ik je samen

begeleiden. Iedere dag starten we met lichaamswerk en het

zetten van je intentie voor de dag.

De workshops worden gegeven door onze ademcoach Erwin van Houwelingen (zie Meet the Tribe voor zijn Bio) en door Ray en mij. Iedere Tribe heeft zijn eigen dynamiek. In de Tribe kom je wat halen maar kan je ook wat komen brengen. Soms kan het de bedoeling zijn dat een deelnemer zelf een bepaalde methode inbrengt die resoneert bij de groep. De afgelopen keer was dat een familieopstelling.

Finca Pura Vida, de plek waar we verblijven, kent zelf zoveel magie en stilte dat zij voor een ieder de juiste manier vindt om de opgedane indrukken en processen te laten integreren  Op deze krachtplek, met een heerlijk zwembad, mag je tussen de workshops door, de opgedane indrukken verwerken. Dat kan alleen of juist met één van ons op één van de intieme zitjes die het huis bezit. 

De Koks bereiden iedere avond een heerlijk diner voor ons allen. De Koks doen zo veel mogelijk met het programma mee en worden beschouwd als onderdeel van de Tribe. Na het eten is het de bedoeling dat we met z’n allen even afruimen en  zorgen dat de keuken weer spek en span is.

Na het diner sluiten we de dag af met een sharing waarin je vanuit je gevoel mag zeggen wat deze dag jou gebracht heeft.

Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid! Er wordt heerlijk voor je gekookt en gegeten aan de gezellige lange tafel. En laten we het speelse jongetje in ons zelf niet vergeten, die hunkert naar lol en spelen. Lekker ravotten in het zwembad, heerlijk bomen onder de sterrenhemel of het terrein verkennen en genieten op een heuvel van de magische zonsondergang. Ray, die beroepsmuzikant is, zal zorgen voor de muzikale noot. Maar voel je vrij om één van de muziekinstrumenten te pakken die in Finca Pura Vida aanwezig zijn. Want wat is er nu leuker dan met elkaar muziek te maken?! 

Deze 6-daagse is alcohol vrij behalve op de middag dat we met z’n allen uitgebreid gaan lunchen in een goed Andalusisch restaurant. De kosten voor deze lunch zijn niet inbegrepen en voor eigen rekening.

 

Na deze week is het voor jou duidelijk welke weg jij te lopen hebt. Niet geleid door je hoofd maar door te vertrouwen op je hart en onderbuik. De weg naar jezelf, jouw zielenpad, neem je met je mee. Het is een nieuwe weg waarin je mag vertrouwen op wie jij bent, niet op wat je doet.

Het einddoel: Een 6-daagse retraite in Andalusië, waarin jij je oude patronen mag loslaten en mag bedanken voor wat ze jouw hebben gegeven. Samen met de andere mannen van je tribe, loop jij jouw pad, waar jouw innerlijke stem zo naar heeft verlangd, maar waaraan jij, om allerlei uit een lopende redenen, nooit aan toe mocht geven.

 

Het doel is om jou uit je hoofd te krijgen en toe te laten wat je diep van binnen voelt.

In een veilige omgeving zul je ervaren dat jij niet de enige bent die soms moeite heeft om naar zijn innerlijke stem te luisteren en daar uitdrukking aan te geven.

Wat gaan we doen?

 

 • elke ochtend meditaties en lichaamswerk

 • elke dag een sharing

 • 2  ademsessies

 • 3 wandelingen

 • 3 workshops (o.a. stemexpressie)

 • minstens 1 muzikale avond

Wat brengt het je?

 

 • verbinding met je zelf op een diepere laag

 • jezelf mogen zijn met alle emoties die er zijn

 • ervaren hoe het is om oprecht verbinding met andere mannen te hebben

 • ervaren hoe elkaar te steunen in kwetsbaarheid
 • meer ademruimte en rust

 • lekker in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk

 • zelfcare en zelfliefde ervaren

 • zicht op het pad dat jij hebt te kopen, je eigen pad

 

 • Dus dit is voor mannen:

 • die weer willen durven voelen

 • die hun gevoelens en emoties willen kunnen uiten

 • die willen gaan staan in hun eigen innerlijke waarheid
 • die inzicht willen in hun beperkende patronen

 • die vastlopen in hun relaties, werk of gezin

 • die last hebben van burn out klachten of burn out zijn

 • die toe zijn aan verandering en bereid zijn zichzelf in de spiegel aan te kijken

 • Kosten: EUR 1595,- p.p. voor het programma, 6 nachten logies, 3 keer per dag heerlijk gezond eten en drinken. Behalve 1x lunch in het restaurant. 
 • 3 t/m 14 januari 100 euro vroegboekkorting
 • In principe deel je een kamer, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Max. 8 deelnemers
 • Aanmelden tot 08-10-2024
 • Exclusief vlucht naar Malaga en transfer (120 euro per taxi rit, die je kunt delen met zijn vieren) of je huurt een auto (rond 180 euro voor 6 dagen).

Ben jij er aan toe je gevoelens meer te uiten?

We zien je graag!
Vul hieronder het formulier in om je boeking concreet te maken of bel eerst voor meer informatie:

06-41770830 – of mail naar info@tribudelalma.com

Liefs, Tribu del Alma

 

Felix en Ray